Get Involved

OKF Convention core team welcomes you to join the group!

Main discussion forum: Finnish Open Data Ecosystem Facebook group

G+ group: OKF FI Päätökset


Miten pääsen mukaan Open Knowledge Finland -verkostoon?

Yksinkertaisesti osallistumalla johonkin verkoston tapahtumaan, toimintaan tai keskusteluihin. Seuraavilla vinkeillä pääse helpoiten alkuun.

Luet parhaillaan virallista sivuamme, ja täältä löydät kaikki perustiedot OKFN Finlandista. Facebook-sivulta toimii eräänlaisena ilmoitustauluna eri asiaanliittyvien aiheiden ympärillä. Tutustu täällä kaikkiin tärkeimpiin informaatiolähteisiimme.

Suuri osa keskustelusta käydään muutamassa Facebook-yhteisössä. Ryhmät ovat avoimia kaikile, pyydä vain jäsenyyttä, ja sinut hyväksytään pikapuolin mukaan!

 

Avoin data

Finnish open data ecosystem -FB-ryhmä Twitterissä käytetään #avoindata suomenkieliseen ja #opendata kansainväliseen keskusteluun.

 

Avoin demokratia

Avoin demokratia -FB-ryhmä

 

Datajournalismi

Datajournalismi -FB-sivu. Hashtag on #datajournalismi. Englanniksi keskustellaan tweettaamalla #ddj. Verkoston sivusto löytyy täältä

 

Datavaalit

Datavaalit -FB-ryhmä. Aiheella on myös oma sivustonsa

Yhteiskirjoittamiseen, esimerkiksi suunnitteluun ja aivoriiheilyyn käytämme omaa etherpadia, jossa on sekä avoimia että suljettuja asiakirjoja. Avoimiin asiakirjoihin linkataan suoraan niiden asiayhteyksissä -kattavaa linkkilistaa tosin ei valitettavasti vielä ole. Jos haluat päästä käyttäjäksi etherpad-ryhmään, voit pyytää sitä joltakulta olemassaolevalta käyttäjältä.

Wiki löytyy täältä, joskin se ei ole aktiivisessa käytössä -mutta tarpeen vaatiessa hyödynnettävissä!

Voinko ehdottaa omaa ideaani OKF Finlandin toiminnaksi?

Erittäin mielellään! Valitse ylläolevista yhteisöistä sinua lähinnä oleva ja avaa keskustelu, tai osallistu johonkin tapahtumaan! Koska kyseessä on avoin verkosto, suora vuorovaikutus toisten jäsenten kanssa on ensisijainen tapa aloittaa tekeminen, eikä vakiintunteita muodollisia menettelyitä ole olemassa.

Miten organisaationi voi liittyä OKF Finlandin kumppaniksi?

Ensin on hyvä olla aktiivinen toimija verkostossa, yksityisenä henkilönä. Koska rakennamme vielä omaa organisaatioamme, ei valmista käytäntöä ole olemassa. Ole siis rohkeasti yhteydessä olemassaoleviin verkoston jäseniin parhaaksi katsomallasi tavalla! OKF Finlandille perustetaan juridinen toimija vuoden 2013 aikana.

Yhdistyksen virallinen osoite
Paperipostia ei suositella lähetettäväksi, mutta tarvittaessa: c/o Otavan Opiston Osuuskunta, Annankatu 9 A 11, 00120 Helsinki, Finland