#12 Avoin GLAM – askelmerkit 2013

Session host: Sanna Marttila (Aalto-yliopisto ARTS) and Mariana Salgado (Laurea-ammattikorkeakoulu) related project http://avoinglam.fi

Time and place: Check the eagenda http://bit.ly/okf-convention_agenda

Description

Open GLAM (http://openglam.org) on kansainvälisistä avoimien sisältöjen ja tiedon kanssa työskentelevistä toimijoista koostuva verkosto. Ennen festivaalia syntyi myös Avoin GLAM (http://avoinglam.fi), joka keskittyy toimimaan pääasiassa Suomessa ja suomalaisten toimijoiden kanssa.

Vuonna 2012 Avoin GLAM järjesti mm. työpajoja eri muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden kanssa, järjesti työpajoja ja hackdayn tekijöille ja opiskelijoille. Tämä pyöreän pöydän keskustelu pyrkii kokoamaan ideoita ja yhteistyökumppaneita vuodelle 2013 (ja miksei pidemmällekin); mitä Avoin GLAM -hankkeen tulisi tehdä, ja minkälaisia aloitteita ja tapahtumia tulisi järjestää? Ideointi aloitetaan jo tammikuussa 2013 verkossa ja askelmerkit kootaan yhdessä pöydän ääressä.

Taustaa: Open Cultural Heritage track http://okfestival.org/open-cultural-heritage/ oli osa Open Knowledge Festivaalia 2012, ja teeman puitteissa järjestettiin kolme keskeistä tapahtumaa: Open Culture and Science Hackday, Building the Cultural Commons ja Open GLAM työpaja. Ohjelman kokoamisesta vastasivat Sam Leon, Joris Pekel, Maarten Brinkerink ja Sanna Marttila, jotka ovat osa Open GLAM -verkostoa.

Vuodelle 2013 on jo vahvistunut kaksi tapahtumaa Suomessa: Avoin GLAM -työpaja Forssassa 23.1.2013 ja museoalan teemapäivät aiheenaan ’Oikeus kokoelmiin’ 7.-8.2.2013 http://www.fng.fi/teemapaivat. Lisäksi hanke on mukana kulttuuritiedon avaamisprojektissa.