Keskeneräisistä asioista on puhuttava

Open Knowledge Finland kutsuu verkoston jäsenet ja kiinnostuneet maistamaan omaa lääkettään.

Verkoston päätöksenteon pohjalla on avoin keskustelu Google+yhteisössä OKF FI Päätökset. Avoimen tiedon eri osa-alueiden tekemisestä keskustellaan lukuisissa Facebook-ryhmissä, mutta verkostoa itseään koskevaa keskustelua, eli päätöksenteon valmistelua voi käydä perinteisenten tapojen lisäksi julkisessa Google+yhteisössä. Yhteisöön hyväksytään jäseniksi kaikki, ei pelkästään yhdistyksen jäsenmaksun maksaneita jäseniä.

Picture by Björn Larsson, www.bjornlarsson.se

Avoin keskustelu keskeneräisistäkin asioista voi auttaa siihen, että palaset loksahtavat kohdalleen.

Hallituksen kokoukset valmistellaan OKF FI päätökset -yhteisössä ja tapahtumissa käydyn keskustelun pohjalta julkisilla ja kommentoitavilla esityslistoilla verkoston Google drive -kansiossa Meetings

Hallituksen ja vuosikokousten pöytäkirjat löytyvät samasta kansiosta, kunkin kokouksen alikansion alta. Hallitus ei toistaiseksi tiedota kokouksista tai päätöksistä uutiskirjeellä tai blogipostauksilla, vaan nämä avoimet dokumentit palvelevat aina ajantasaisena tietolähteenä.

Ainoan poikkeuksen avoimuuskäytäntöihin tekee hallituksen itseään koskevaan keskusteluun käyttämä suljettu Google+yhteisö. Hallituksen lisäksi Avo2-hankkeen fasilitaattorit (Juha Huuskonen, Raimo Muurinen ja Antti Poikola) ja yhdistyksen työntekijät tai alihankkijat kuuluvat niin kutsuttuun ytimeen, “coreen”, jolla on samat käyttöoikeudet kuin hallituksen jäsenillä.

Core ylläpitää myös Google drivessä säilytettäviä asiakirjoja. Drivessä on kaikille verkoston jäsenille avoin kansio, jota voi käyttää tarpeen mukaan.

Päätösvalmistelussa käytetään lisäksi palon Etherpädiä, joka on todennäköisesti tuttu yhteiskirjoitustyökalu verkoston varsinaisesta toiminnasta. Pädit ovat lähtökohtaisesti kaikille avoimia niin, että kuka tahansa voi osallistua niiden kirjoittamiseen tapauskohtaisesti jaettavien linkkien kautta.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan verkoston päätöksentekokäytäntöjen kehittämiseen, tervetuloa mukaan keskustelemaan Google+yhteisöön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.