Open Data Tampere Meetup 16.1.

Avoimeen dataan liittyy paljon odotuksia ja hypeä. Nyt on aika organisoitua odotusten lunastamiseksi.

Open Knowledge Foundation Suomi (OKF) alkaa järjestämään paikallisia avoimen datan miittejä kuukausittain Tampereella. Tarkoitus on jakaa osaamista ja edistää sitä kautta hyvien käytäntöjen yleistymistä ja sovellusten kehittämistä.

Ensimmäisellä kerralla, 16.1. maanantaina klo 17-19 perehdytään CKAN-datakatalogiin. Tämän avulla voidaan laittaa dataa saataville. Sitä voi käyttää apuna esimerkiksi kunnallisen rahaliikenteen seuraamisessa ja avoimessa budjetoinnissa.

Henri Ahti on lupautunut näyttämään CKANin asennuksen ja vastata kysymyksiin datakatalogin käytöstä.

Linkkejä aiheesta:

Paikka: Uusi Tehdas/demola, Väinö Linnan aukio 15, 3. krs
Järjestää: OKF Suomi ja Uusi Tehdassa

HUOM! Jos et pääse paikalle, mutta haluaisit osallistua etänä, kerro siitä kommenteissa.

5 thoughts on “Open Data Tampere Meetup 16.1.”

  1. Kirjattiin Etherpad-muistio. Henri Ahti esitteli OKFN:ää ja tutustuttiin CKANiin fi.datahub.orgin kohdalta, minä kerroin Open Spending ajatuksesta ja porukka kiinnostui mm. Tampereen talousdatojen avaamisesta. 13.2. 17-19 Seuraava tapaaminen UT:llä, tervetuloa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.