Mitä sinä haluaisit tehdä ja nähdä Helsingin OKfestival-viikolla?

Tämä on avoin kutsu suomalaisille avoimen tiedon toimijoille. Mitä juuri sinä haluaisit nähdä tai tehdä Helsingissä Open Knowledge Festivalin aikana (17-22.9.2012)? Miten haluaisit yksityisenä henkilönä, yrityksenä tai yhteisönä näkyä maailman suurimmassa avoimen tiedon tapahtumassa?

Open Knowledge Festival on saanut jo merkittävää kansainvälistä huomiota. Ohessa linkki BBC:n radiossa 6.3. esitettyyn “Outriders” -jaksoon, jossa Kat Braybrooke kertoo tulevasta Helsingin tapahtumasta.

Päivämäärät 17-22.9 kannattaa merkitä jo kalentereihin. Open Knowledge Festival toimii sateenvarjona monille suurille ja pienille avoimeen tietoon liittyville tapahtumille. Helsinkiin tulee myös silloin erittäin laaja kansainvälinen joukko avoimen tiedon asiantuntijoita, julkiselta sektorilta, yrityksistä ja muista yhteisöistä. Viikon aikana on mahdollista järjestää päättäjille tapaamisia avoimen tiedon asiantuntijoiden kanssa.

Antakaa ehdotusten virrata sisään, viedään Suomi ja Helsinki kerralla avoimen tiedon maailman kartalle!

Nyt on aika lähestyä meitä festivaalin järjestelijöitä vapaamuotoisilla ehdotuksilla festivaaliviikon tapahtumiksi ja tarkentavilla kysymyksillä:

  • Tapahtumakoordinaattorina suomen päässä toimii Juha Huuskonen. Ehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@okfestival.org tai niitä voi lisätä suoraan kaikille avoimeen festivaaliviikon ohjelmatoimikunnan muistioon.

Miten esimerkiksi avoimesta tiedosta kiinnostuneet startupit ja yritykset haluavat näkyä maailman suurimmassa avoimen tiedon tapahtumassa? Entäpä Effi, Verkkodemokratiaseura, Wikimedia Suomi, HUBit, Hacklabit tai muut yhteisöt? Mitä tilaisuus voisi tarjota akateemiselle tutkimusprojektille tai datan avaamisen tietä kulkevalle julkishallinnon organisaatiolle (ping maanmittauslaistos, HSL, eduskunta, kaupungit, ministeriöt ja virastot?

One thought on “Mitä sinä haluaisit tehdä ja nähdä Helsingin OKfestival-viikolla?”

  1. Kiitos tarjouksesta, mutta viikko lukuisine tilaisuuksine järjestetään Helsingissä, pääasiallisena paikkana toimii Aaltoyliopiston taideteollisen korkeakoulun tilat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.