Tule mukaan perustamaan Open Knowledge Foundation Finland ry:tä


Open Knowledge Foundationin Britanniassa toimivan keskusorganisaation visio alkaa sanoilla: “We Believe in the Power of Openness”. Tämä on kutsu teille, jotka uskotte avoimuuden voimaan myös täällä pohjolan perukoilla!

Open Knowledge Foundation Finland ry.

Joulunalusviikolla perustetaan Suomeen Open Knowledge Foundation Finland yhdistys (OKF Finland), jonka perustajajäseniksi haetaan yksityishenkilöitä ja yhteisöjä, jotka edistävät sisältöjen ja tiedon avoimuutta ja avoimien aineistojen käyttöä Suomessa. Jos olet kiinnostunut jättämään nimesi historian kirjoihin ja olemaan mukana perustamassa OKF Finlandia, niin täytä tämä alustavan kiinnnostuksen ilmoituslomake.

  • Valmisteleva kokoontuminen on keskiviikkona 19.12.2012 klo 17-19, sääntöluonnoksesta ja muista yhdistyksen perustamiseen liittyvistä asioista keskustellaan laajemmalla joukolla ennen virallista perustamiskokousta.
  • Perustamiskokous pidetään perjantaina 21.12.2012 klo 13-14 ja perustamisasiakirjojen toimittaminen Patentti- ja rekisterihallintoon. Perustamiskokouksessa allekirjoitetaan perustamiskirja, hyväksytään yhdistyksen säännöt ja valitaan perustettavalle yhdistykselle toimintakykyinen väliaikainen hallitus, joka vie toiminnan käynnistelyä eteenpäin ennen helmikuussa 2013 järjestettävää varsinaista ensimmäistä jäsenkokousta. Katso perustamiskokouksen Meetup-ilmoitus.

Molemmat tilaisuudet järkestetään osoitteessa Katariinankatu 3, Helsinki (kulku sisäpihan kautta 1 krs.) ja tilaisuuksiin on mahdollisuus osallistua myös etäyhteyden kautta osoitteessa: https://otavanopisto.adobeconnect.com/nettikansa. Sääntöluonnoksia päivitetään ja niitä voi kommentoida osoitteessa: http://bit.ly/OKF_Finland_Rules.

  • Tammikuussa toiminnan yksityiskohtaisempi suunnittelu jatkuu OKF Finland roadmappingsessiolla perjantaina 4.1.2013 klo 15-18 (paikka varmistuu myöhemmin), sekä kansainvälisessä OKF Community meatingissa Cambridgessa (31.1.-3.2.).

Taustaa

Vuonna 2004 Britanniassa perustettu Open Knowledge Foundation on voittoa tavoittelematon järjestö, joka edistää sisältöjen ja tiedon avoimuutta. Järjestö on julkaissut Avointen tietovarantojen määritelmät ( http://opendefinition.org/ ) ja johtaa useita projekteja, kuten CKAN ja Where Does My Money Go. Teknisten työvälineiden lisäksi järjestö tarjoaa laki- ja lisensointineuvontaa avoimiin sisältöihin liittyvissä kysymyksissä. Tällä hetkellä järjestössä on käynnissä nopea kansainvälistymisvaihe ja paikallistason toimintaa on yhteensä 24 maassa.

Vuosi sitten Aaltoyliopiston kauppakorkeakoulun tiloihin kokoontui 80 suomalaista avoimen tiedon edistäjää ensimmäiseen Open Knowledge Foundation Finland -tapaamiseen. Kuluvana vuonna on tiedon avaaminen ja avoimen tiedon hyödyntäminen ottanut pienempiä ja suurempia askeleita eteenpäin.

Yli 1000 ihmistä Helsinkiin koonnut OKFestival oli varmasti monille yksi mieleenpainuva kohokohta. Tapahtuman tiedotteessa luvattiin: “Globaalin, digitaalisen tiedonvälityksen aikakaudella tiedon avoimuudella saavutetaan merkittäviä hyötyjä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla: tieteessä, kulttuurissa, hallinnossa ja taloudessa.” Lupauksen lunastamiseen, näiden hyötyjen saavuttamiseen tarvitaan tekijöitä: aktiivisia ihmisiä, yhteisöjä ja organisaatioita.

Nyt on aika virallisesti perustaa OKF Finland -yhdistys, joka voi toimia Suomessa ketteränä ja näkyvänä avoimen tiedon projektien edistäjänä, asiantuntijaorganisaationa ja ennenkaikkea yhdistävänä yhteisön rakentajana ja linkkinä kansainvälieseen avoimen tiedon yhteisöön.

Tule mukaan perustajajäseneksi ja jätä jälkesi avoimen tiedon kulkuun Suomessa!


6 thoughts on “Tule mukaan perustamaan Open Knowledge Foundation Finland ry:tä”

  1. Pakko yrittää päästä paikan päälle, kun a) änkesin tuohon kuvaankin eturiviin ja b) olin Suomen Internet-yhdistys ry:nkin melkein perustajajäsen (muistaakseni olin mukana kuitenkin paikan päällä perustavassa kokouksessa, jossa viisi läsnolijaa kirjoitti nimensä perustajajäseniksi tjsp.). Ja c) kun olin mukana jo tuollakin: https://vimeo.com/album/2086426

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.