Avoin tieto – uusia mahdollisuuksia sisällön kehittämiseen ke 22.5.2013

Luova Kohtaamispaikka

Tapahtuma järjestetään Lasipalatsissa keskiviikkona 22.5.2013 klo 17-19 – vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa! Tapahtumakutsu Facebookissa ja Luovan kohtaamispaikan sivuilla.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan avoimesta tiedosta: mitä se on, mistä sitä saa ja miten avoimella datalla voi kehittää sisältöjä.

Nykyään yhä useampi julkinen toimija avaa omia tietovarastojaan. Näitä ovat esimerkiksi Maanmittauslaitos, Ilmatieteenlaitos ja Helsingin kaupunki. Myös Yleisradio pyrkii avaamaan omia arkistojaan. Nämä kaikki luovat uusia mahdollisuuksia kehittää aivan uudenlaisia sisältöjä. Lisäksi yhdistämällä erilaisia tietoja myös nykyisiä palveluja ja sisältöjä pystytään tekemään kiinnostavammiksi.

Tilaisuudessa esitellään muutama avoimeen dataan pohjautuva sovellus sekä tuleva Tapaushakemisto, johon on kerätään parhaita kotimaisia esimerkkejä mitä avatulla datalla on saatu aikaan. Illan aikana kuullaan Matka-aikakartasta sekä Parkman-pysäköintisovelluksesta. Lisäksi katsotaan mistä avointa dataa löytyy; tästä esimerkkinä Paikkatietoikkuna, kansallinen paikkatietoportaali, joka tarjoaa runsaasti paikkatietoaineistoja, hakupalvelun ja Open source -alustan niiden käyttöön.

Lopuksi kerrotaan parhaita avoimen datan sovelluksia palkitsevasta Apps4Finland-kilpailusta sekä mitä mahdollisuuksia se tarjoaa uusien sisältöjen kehittämiselle.

Paikalla puhujina ovat:

  • Petteri Huvio, Diges ry
  • Antti Poikola, Open Knowledge Finland
  • Jani Kylmäaho, Maanmittauslaitos
  • Timo Aarnio, Maanmittauslaitos
  • Juha Järvi, BusFaster Oy
  • Matias Lindroos, Neligrate Oy
  • Sami Majaniemi, Verkkodemokratiaseura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.