Mitä dataa kaupunkiseutujen tulisi avata?


helsinki_watercolor


Vastaa kyselyyn, jolla kartoitetaan tärkeimpiä data-aineistoja, joita kaupunkiseutujen tulisi avata avoimena datana. Kysely on avoinna 31.12.2013 (klo 23:59) saakka. Alustavat tulokset julkaistiin Apps4Finland -kilpailun palkintojenjako -tilaisuuden yhteydessä 3.12.

Linkki kyselyyn:
 

okf.fi/datakysely

 

Kaupungeilla on valtavat määrät tietoaineistoja. Esimerkiksi Helsingin kaupungin julkaisemassa tietojärjestelmäluettelossa on yli 1000 riviä tietojärjestelmiä.

Datan käyttäjien on mahdoton toivoa sellaista dataa julkaistavaksi, minkä olemassaolosta he eivät tiedä. Kyselyä varten kaupungkien tietoaineistoja on luokiteltu 23 luokkaan ja kyselyssä vastaajia pyydetään arvioimaan, kuinka tärkeänä he pitävät kunkin luokan sisältämien aineistojen julkaisemista avoimena datana. Kustakin luokasta on annettu esimerkkejä Helsingin seudulla avatuista datoista, mutta vastaavia aineistoja löytyy kaikilta kaupunkiseuduilta ja kysely onkin Suomen laajuinen.

Kuva: Map tiles by Stamen Design, under CC BY 3.0. Data by OpenStreetMap, under CC BY SA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.