Seminaari ja yhdistyskokous 26.3.2014

Dia1Etäosallistuminen: ambientia.adobeconnect.com/paikkatietoseminaari

Open Knowledge Finland ry., ProGIS ry. ja Sytyke ry. yhdessä järjestävät suuren kevätseminaarin aiheesta “Joukkoistetut paikkatietoaineistot”. Tilaa on varattu 200 osallistujalle. Seminaarin jälkeen yhdistykset pitävät omat keväkokouksensa samassa paikassa erillisissä neuvotteluhuoneissa.

 

Paikka ja aika

Sisäänkäynti virastotaloon

Sisäänkäynti virastotaloon

Seminaarin ohjelma

Seminaari koostuu tiiviistä asiantuntijapuheenvuoroista ja yleisökeskustelusta. Kaikki esitykset tarkastelevat samaa joukkoistettujen paikkatietoaineistojen haastetta eri näkökulmista. Tavoitteena on laittaa aluilleen Suomessa ensimmäisenä paikkana maailmas avointen tietoaineistojen yhteistuotantomalli, jossa kansalaiset ja viranomaiset yhdessä voivat parantaa samalla globaaleja avoimia tietoaineistoja, kuten Open Street Map ja Suomalaisia virallisia aineistoja, kuten Digiroad.15:00    Puhujien tapaaminen jos pääsette paikalle

  • 16:00    Ilmoittautuminen, tarjoilua ja vapaata seurustelua
  • 19:00    Yhdistysten kevätkokoukset
  • 21:00    Tilat oltava tyhjiä

Tausta seminaarin teemalle

Liikennevirasto pyrkii saamaan pyöräväylien dataa nykyistä kattavammin Digiroad-tietokantaan. Virastossa on ideoitu, että tiedon keräämisessä ja ylläpidossa voitaisiin hyödyntää kiinnostuneiden vapaaehtoisten apua. Tästä Liikenneviraston avauksesta kehkeytyi Finnish Open Data Ecosystem -ryhmässä nopeasti mielenkiintoinen keskustelu, jossa käytiin läpi joukkoistamisen haasteita ja mahdollisuuksia, ihmisten osallistumismotivaatiota ja teknisiä käytäntöjäkin. Aihepiiri liippaa läheltä niin avointa dataa (Open Knowledge Finland), paikkatietoa (ProGIS), kuin tietojärjestelmätyötä yleisemminkin (Sytyke), joten nämä kolme yhdistystä tarttuivat teemaan ja päätimme yhteisseminaarin järjestämisestä. Liikennevirasto sponsoroi seminaarin tilat ja Karttakeskus tarjoaa kahvit ja suolapalat osallistujille.

 

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen mahtuu 200 ensin ilmoittautunutta. Voit ilmoittautua pelkkään seminaariin, pelkkään yhdistyskokoukseen, tai molempiin. Yhdistyskokouksiin voivat osallistua vain yhdisten jäsenet.
Tilaisuus on maksuton, mutta perimme 30€ toimistomaksun niiltä, jotka ilmoittautuvat, eivät peru ilmoittautumistaan, eivätkä tule paikalle.

Ilmoittaudu seminaariin ja/tai vuosikokoukseen tällä lomakkeella, seminaaripaikkoja on rajoitetusti!

 

Yhdistyskokouksen kokouskutsu

Virallinen kokouskutsu Open Knowledge Finland ry:n vuosikokoukseen lähetettiin jäsenille kaksi viikkoa ennen kokousta ja löytyy vuosikokoussivulta yhdessä esityslistan kanssa.

Kokouksessa valitaan muun muassa OKFFI:n uusi hallitus. Tervetuloa mukaan!

 

 


One thought on “Seminaari ja yhdistyskokous 26.3.2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.