Open Knowledge Foundation Finland kehittyy – core-tiimiin haetaan edustajia työryhmistä ja maakunnista

OKFFI roadshow jengiä Kupittaanasemalla 2013

Open Knowledge Foundation Finlandin core-tiimi koostuu yhdistyksen istuvasta hallituksesta, ydinaktiiveista sekä toimihenkilöistä. Suurin osa yhdistyksen toiminnasta on täysin avointa, mutta osa keskusteluista ja dokumentaatiosta on pakko rajata pienemmälle joukolle, jotta kehitysprosessit pysyvät liikkeessä ja tehokkaina sekä osiltaan, jotta yhteistyötahojemme yksityisyys voidaan turvata.

 

Core-tiimi on havaittu hyväksi käytännöksi. Core on parantanut tiedon kulkua hallituksen ja toimihenkilöiden välillä. Ensimmäisellä toimikaudella core-tiimi toi myös kaivattuja lisänäkökulmia hallituksen päätöksiin.

Vuonna 2014 core-tiimi laajennetaan vastaamaan entistä paremmin yhdistyksen avointa henkeä ja strategiaa sekä kohottaaksemme operatiivista valmiuttamme. Mukaan kutsutaan ainakin yhdistyksen työryhmien edustajat, alueelliset yhteyshenkilöt, palkalliset projektityöntekijät ja henkilöitä muihin selkeästi määriteltyihin rooleihin, kuten esimerkiksi digitalkkari, viestintävastaava ja yhdistyksen projektikoordinaattori.

Core-tiimi ei ole juridisessa hallitusvastuussa, eikä corelaisten ole aina pakko osallistua tai seurata kaikkea viestintää ja päätöksentekoa. Selkeän vastuunjaon ja läpinäkyvyyden vuoksi on kuitenkin hyvä, että hallituksen ulkopuoliset core-tiimin jäsenet nimetään hallituksen kokouksessa ja luetellaan yhdistyksen verkkosivuilla.

 

Kuka olisi teiltä oikea henkilö edustamaan paikkakuntaanne sekä kehittämään valtakunnallisen Open Knowledge Foundation Finland:in toimintaa core-tiimin jäsenenä?

 

Odotamme paikallisedustukselta kiinnostusta:

* Avoimeen tietoon, avoimeen data:an sekä oma data:an

* Oman paikkakunnan edun ajamista sekä yhteyden pitoa paikallisaktiivien kanssa

* ja kykyä löytää, tiivistää ja välittää kaikkein olennaisinta tietoa sidosryhmille

 

Open Knowledge Finland tarjoaa puolestaan eturivin paikan avoimeen yhteiskuntakehitykseen sekä aktiivisen kanavan, jonka kautta on mahdollista osallistua yhteisen tulevaisuutemme muokaamiseen valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

 

Kyselyt,

Markus Petteri Laine

+358458990700

petteri.laine@okf.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.