Testaamaan maanmittauslaitoksen APIa

Maanmittauslaitos sponsoroi vuoden 2014 Apps4Finland -kilpailua ja osana sponsorointipakettia Open Knowledge Finland -verkosto tarjoaa MML:lle Datavalmennusta.

Nyt etsimme tekijää tai tekijöitä, jotka olisivat halukkaita rahaa vastaan testaamaan ja koekäyttämään maanmittauslaitoksen avoimen datan rajapintoja, tekemään jonkun rajapintojen käyttöön kannustavan pienen demosovelluksen ja dokumentoimaan kokemukset ja parannusehdotukset.

Palkkio työstä 500€, tuloksena toivotaan “show and tell” -tyyppistä blogikirjoitusta, joka dokumentoi MML:n rajapintojen käyttöä devaajanäkökulmasta ja kokoaa niihin liittyviä vinkkejä ja myös parannusehdotuksia:

  • Lähdin kokeilemaan Ilmatieteen laitoksen rajapintaa
  • Tavoitteenani oli (voit toteuttaa oman idean tai kysyä meiltä)
  • Näitä työkaluja (ohjelmointikieliä tms.) käytin
  • Helppoa oli… päänvaivaa aiheutti
  • Parannusehdotuksia – esim. miten API ja aineistot kannattaisi esitellä sivustolla niin, että ne houkuttelisivat ja olisivat helppokäyttöisiä ohjelmoijille.

Luonnollisesti jos muuten vain satut rajapintaa testailemaan ja haluat välittää palautteesi, niin nyt siihen on oiva mahdollisuus.

Rajapinta löytyy osoitteessa: http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata

* Tehdyllä työllä saa osallistua myös Apps4Finland -kilpailuun

Ota yhteyttä antti.poikola[a]gmail.com / 044 337 5439 ja kerro lyhyesti, mitä voisit olla valmis tekemään tarjotulla 500 euron palkkiosummalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.