Avoimen demokratian tekijät kokoontuvat Tampereella

Panu Kouri esittelee Raimo Muuriselle Open Societyn toimintaperiaatetta.

Panu Kouri esittelee Raimo Muuriselle Open Societyn toimintaperiaatetta.

OKFFI:n Open Democracy -työryhmän uusi aluevaltaus on Tampere, jossa on aloitettu kaikille avoimet aihepiiriä käsittelevät tapaamiset. Marraskuun alussa paikkakunnalla vierailleen Open Knowledge Roadshow’n jatkona Nillo Halonen Spartacus Technologiesista, Panu Kouri OpenSocietystä ja OKFFI:n avoimen demokratian työryhmävastaava Raimo Muurinen totesivat, että aihepiirin ympärillä on sen verran liikehdintää ja kiinnostusta, että samanmielisiä tekijöitä kannattaa kerätä yhteen vaihtamaan ajatuksia. Seuraava miitti on torstaina 27.11. klo 16.30 ravintola Teerenpelissä.

Kouri on kehitellyt kokeiluihin ja ihmisten keskinäiseen vapaaseen sopimiseen perustuvasta OpenSociety -nettialustasta. Idea konkretisoitui viime keväänä pilottikokeilun muodossa, kun kymmenen hengen kaveriporukka sopi keskenään ottavansa käyttöön itseään sitovan sekajäteveron. “Maksoimme ensin yhden, myöhemmin kahden euron suuruista veroa jokaisesta tuottamastamme sekajätemuovipussillisesta. Rahat päätyivät yhteiseen kassaan. kahden kuukauden jakson jälkeen yhteiskuntamme päätti jakaa rahat tasan kaikille sen jäsenille, joten keskimääräistä vähemmän jätteitä tuottaneet jäsenet päätyivät nettohyötyjiksi kun taas keskimääräistä enemmän jätteitä tuottaneet joutuivat maksumiehen rooliin.”
Nyt Kouri on kerännyt projektia toteuttamana pienen ryhmän, jonka tarkoituksena on julkaista alustan ensimmäinen toiminnallisuus loppuvuoden 2014 aikana. Projektissa syntyvä koodi on avoimena jaossa GitHubissa. Kouri toivottaa kiinnostuneet mukaan projektin kehittämiseen. Tuotantoversiota voi käydä vilkaisemassa jo ennakkoon täällä.

“OKFFI:n tehtävä on verkostoida erilaisia avoimen datan ja demokratian tekijöitä löytämään toinen toisensa. Hienoa, että Helsingin rinnalla tämän aihepiirin toiminta alkaa näkyä myös Tampereella. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tapaamisiin, oli sitten tausta opiskelija tai poliitikko, koodari tai toimittaja tai mikä tahansa”, sanoo Muurinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.