Uusia tekijöitä Open Knowledge Finlandin hallitukseen

Screen Shot 2015-03-23 at 19.32.16

Perjantaina 20.3.2015 pidettiin Open Knowledge Finland ry:n kolmas vuosikokous OKFFI:n toimistolla, Caloniuksenkadulla, Helsingissä.


Vuosikokouksen mandaatilla Antti Poikola jatkaa yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajana – haastajia ei tällä kertaa edes löytynyt. Hallitukseen oli ilmoittaunut käytettäväksi puheenjohtakandidaatin lisäksi peräti yhdeksän henkilöä, joten yhdistyskokouksella oli vara valita hyvistä ehdokaista. Kokous päätti kasvattaa hallituksen kokoa kahdella. Uusina jäseninä hallitukseen äänestettiin Laura Sillanpää, Lilli Linkola, Joonas Pekkanen, Ilkka Pirttimaa ja Mika Honkanen. Vanhoina jäseninä puheenjohtajan lisäksi jatkavat Tarmo Toikkanen ja Jussi Nissilä.

Hyväntuulisessa kokouksessamme esiteltiin ja hyväksyttiin myös yhdistyksen tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto, toimintakertomus sekä toimintasuunnitelma seuraavalle vuodelle. Aineistot löytyvät kokoussivulta.

Järjestäytymiskokouksessa sunnuntaina 22.3.2015 hallitus sai seuraavanlaisen muodon.

  • Puheenjohtaja – Antti Poikola
  • Varapuheenjohtaja (+ sysadmin) – Tarmo Toikkanen
  • Sihteeri – Jussi Nissilä
  • Rahastonhoitaja – Mika Honkanen
  • Tiedotus ja viestintä – Laura Sillanpää
  • Jäsenasiat – Lilli Linkola
  • Työryhmävastaava – Ilkka Pirttimaa
  • Hallituksen “rivijäsen” – Joonas Pekkanen

Samalla hallitus nimitti uusia ja vanhoja tuttuja nimiä yhdistyksen coreen. Edellisen hallituksen aktiivit Jaakko Korhonen, Raimo Muurinen ja Sanna Marttila jatkavat coressa ja core-tiimiä tullaan vielä täydentämään. Tässäkin on syytä kiittää Jaakkoa, Raimoa ja Sannaa valtavasta työpanoksesta OKFFI:n kehittämisessä – emme olisi missä olemme ilman teitä.

Itse vuosikokousagendan lisäksi ohjelmassa oli mm. OKFFI -verkostokyselyn tulosten analyysiä, toiminnanjohtajan esittely, keskustelua mahdollisesta avoimen datan palveluyrityksestä jossa OKFFI voisi kenties olla osakkaana, kaupunkien ostodatavisualisointeja, sekä tietenkin ruokaa, juomaa, saunaa ja vilkasta rupattelua.

Mahtavaa saada useita uusia henkilöitä mukaan – hallitukseen ja toimintaan yleensä. Mainiota on sinänsä myös se, että hallitus on koostumukseltaan hyvin monialainen ja monipuolinen. Tekemistä on paljon…mutta vuodesta 2015 tulee taatusti hyvä vuosi OKFFI:lle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.