Avoimen datan koko kattaus esillä Nordic Open Data Weekillä

Mitä avoimella datalla oikein tehdään ja ketkä sitä hyödyntävät? Tänään starttaavalla pohjoismaiden avoimen datan viikolla esitellään laajasti Open Knowledge Finlandin toimintaa ja avoimen Suomen tekijöitä. Tapahtumakattaus on erittäin mielenkiintoinen ja tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Yhteiskuntatieteiden tutkijat ja koodarit lyövät hynttyyt yhteen tänään perjantaina ja huomenna lauantaina järjestettävässä Data Science Hackathonissa. Pyrimme muodostamaan kuvan suomalaisten mielenmaailmasta analysoimalla Suomi-24 dataa. Saavatko sosiologit helpotusta tiedonjanoonsa big-data –analyysityökaluista? Hackathonin tuloksista raportoidaan myöhemmin.

Maanantaina kannattaa seurata twitteristä #openfinlandchallenge feediä, sillä silloin avataan vuoden suurin ja kaunein avointa yhteiskuntaa edistävä kilpailu sekä julkaistaan ensimmäiset haasteet. Jos iltapäivällä on aikaa niin kannattaa tulla paikalle kuuntelemaan korvat höröllä millaisia palkintoja voi tänä vuonna voittaa!

Jos bisnesmahdollisuudet kiinnostavat, niin maanantai aamuna ei kannata jäädä sänkyyn lorvimaan, sillä HUB13 (Helsinki) puhutaan avoimesta datasta ja liiketoimintamahdollisuuksista. HUB13 Kaisaniemessä tavattavissa myös Wikimedian mahtavat tyypit.

Tiistaina Turussa voivat kaikki oppia laatimaan ja editoimaan karttoja nettiin! Kannustavassa ja hauskassa Maptime-tapahtumassa testaillaan Open Street Mappia ja lisätään sinne omia tärkeitä polkuja ja kohteita.

Tiistaina HUB13:ssa on lisää huippu mielenkiintoista ohjelmaa, alustuksineen sekä keskusteluja hallinon avoimuudesta, kokemuksista kentältä, tietopyynnöistä ja kansalaisvaikuttamisesta. Avoimen datan ohella puhumme myös meille kaikille tärkeästä omasta datasta. Tule paikalle tai seuraa streamiä etänä. Twitterfeedi löytyy hastageillä #mydata #avoindemokratia #avoinhallinto.

Tutkijat ja tieteilijät saavat keskiviikkona Open Science Loungessa HUB 13:sta vertaistukea ja vinkkejä siitä, miten avoimuutta voidaan edistää tutkimusmaailmassa. Drone Art Hackathonissa kuvataan quadkoptereilla kansallisten merkkihenkilöiden patsaita ja 3D-mallinnetaan animaatioiksi. Biodiversiteetti hackathonissa tehdään metsien laserkeilaustietoa hyödyntäen kartta, joka auttaa arvokkaiden luontokohteiden tunnistamisessa.

Torstaina kannattaa tulla HUB13:sta tapaamaan datavisualisoinnin guruja ja kuuntelemaan mitä uutta alalla tapahtuu.

Jos haluat olla aallon harjalla, kun esineiden internet kehittyy niin tule Lauantaina OKFFI:n Töölöntoimistoon brunssille ja hakkailemaan.

Sunnuntaina chillataan. Viikko päätty mukavissa tunnelmissa Omenapuutalolle, Lapinlahden Sairaalan vieressä Helsingissä. Kaikkien yhteisellä piknikillä mahdollisuus puida viiko tapahtumia ja suunnitella uusia mukavuuksia J. Grilli kuumana. kesään!

Katso koko ohjelma ja aikataulut täältä.

Nähdään Nordic Open Data Weekeillä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.