Mindtrek Openmind kokoaa avoimuustoimijat Tampereelle syyskuussa

Mindtrek Openmind 2015 open data open content open source Tampere

Mindtrek Openmind 2015 -konferenssin teemoina ovat avoin lähdekoodi, avoin data ja avoimet sisällöt.

Mindtrek Openmind 2015 järjestetään ensimmäistä kertaa avoimuuden teemalla ja tuottajana toimii Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry. Open Knowledge Finland on mukana järjestäjäkumppanina. OKFFI osallistui järjestelyihin tarjoamalla kokemuksiaan konferenssin ohjelman joukkoistamiseksi. Ohjelmasta löytyy sisältöä niin businessväelle kuin kehittäjillekin. Tavoitteena on törmäyttää kävijöitä yli toimialarajojen ja näin saada aikaan uusia innovaatioita, liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteistyökuvioita.

OKFFI:n toiminnanjohtaja Teemu Ropposen vetämässä workshopissa Open Finland Challengen partnerit kertovat kilpailuun avaamista dataseteistään ja niiden mahdollisuuksista. OFC:stä kiinnostuneet voivat osallistua oman ideansa kanssa, jota sparraillaan yhdessä hyvän kilpailutyön jättämiseksi.

“OKFFI:n ja COSS:in yhteistyö on alkanut jo itse asiassa ennen OKFFI:n syntymää, kun Openmind-konferenssi järjestettiin Open Knowledge Festivalin yhteydessä syksyllä 2012. Tämän jälkeen olemme yhteistuumin promonneet avointa dataa muun muassa Roadshow’lla ja Open Data Tampereen kuvioissa” Teemu toteaa.

Mielenkiintoisten puhujien lisäksi Mindtrek Openmindissa pääsee osallistumaan itse tekemiseen. Academics on Wheels -kiertueella kohtaavat akateemikot ja yritysmaailman edustajat. Demola esittelee korkeakouluopiskelijoiden parhaita yritysprojekteja. Verkostoitumismahdollisuudet jatkuvat myös iltaisin, jolloin on luvassa iltajuhla sekä Tampereen kaupungin järjestämä vastaanotto.

Suomen suurimmat kaupungit ovat 6aika-ohjelman ja avoin kaupunki -osion myötä mukana vahvalla panostuksella. Katso alta “6ajan” avoimen datan kärkihankkeen Matti Saastamoisen haastattelu. Nähtäväksi jää, tuleeko konferenssissa uusia datan avauksia julki?

Keynote-puhujia konferenssiin saapuu puolestaan Ranskasta, Vatikaanista ja Tanskasta. Konferenssissa nähdään esimerkiksi maailman ensimmäinen avoimen lähdekoodin 3D-tulostettu humanoidirobotti. Vatikaanista saapuu puolestaan Vatikaanin kirjaston tietohallintojohtaja kertomaan digitalisoinnista avointa lähdekoodia hyödyntäen. Koko konferenssin ohjelma löytyy täältä.

Gael Langevin open source 3d print robot

Tarkkaavaisen huomion mukaan Elon Muskin avoimen lähdekoodin Tesla-sähköautot alkavat olla vanhaa maailmaa, kun nykyään jokainen itseään kunnioittava teknologia-enthusiasti 3d-tulostaa itselleen robotin, jonka voi herättää henkiin avoimella koodilla. Keynote-puhujana Gael Langevin.

“Kaiken kaikkiaan tapahtumaan toivotaan monipuolista kattausta avoimella mielellä olevia kävijöitä, joita yhdistää kiinnostus avoimiin teknologioihin nyt ja tulevaisuudessa. Mikäli kiinnostuit niin ennakkolipun ehtii hankkia vielä 23.8 mennessä. Tervetuloa!” toivottaa konferenssin viestintäpäällikkö Moona Puha Coss ry:stä.

OKFFI järjestää konferenssiin kiinnostuksen mukaan yhteislähdön Helsingistä -yhteydenotot Raimo Muuriseen (ät okf.fi, 044-5777 574) tai Teemu Ropposeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.