ASTE-konsortioon uusia jäseniä

Lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi julkaistavaksi ti 1.12.2015

ASTE, eli Avoin sosiaali- ja terveydenhuolto, -konsortio on kasvanut viidellä jäsenellä. Uudet jäsenet ovat Codento Oy, Vaadin Oy, Oy Aurora Data and Systems Ltd., MediSapiens Oy ja Siili Solutions Oyj. Laajentaminen vahvistaa yhteisön käyttäjälähtöisen muotoilun osaamista sekä alakohtaista tuntemusta.

Uusien jäsenten myötä vAsteerkoston toiminta siirtyy konkretiaan. Tuotekonsortion ensimmäinen prototyyppi on julkaistu ja löytyy Github-palvelusta. Avoin ratkaisutapa vähentää sosiaali- ja terveysalan organisaation riskejä mahdollisista lukkiutumista yhteen toimittajaan tai teknologiaan, sekä toimittajan riskiä lukkiutua yhteen asiakkaaseen.

ASTE-konsortion tavoitteena on tukea Suomen ohjelmisto- ja teknologia-alan kehitystä luomalla avoin ja toimiva markkina toimialalle. Samalla sen tavoitteena on tehostaa  verovarojen käyttöä huomattavasti. Avoin markkina tukee innovaatioita ja mahdollistaa alan teknologisen kehittämisen ketterästi esimerkiksi hallittujen kokeilujen avulla. Perustajajäseninä konsortiossa ovat Open Knowledge Finland, NurseBuddy, Reaktor, Codecontrol, Solita, Vincit ja Gofore.

 

Lisätietoja: tuotepäällikkö Jaakko Korhonen, jaakko.korhonen@okf.fi, 0503285285

edit 1.12.2015 klo 17: Korjattu Aurora DS virallinen nimi.

One thought on “ASTE-konsortioon uusia jäseniä”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.