Datan avaamisen mestareita julkishallintoon

avoin-data-logoJulkishallinnon datan avaajan mestarikurssin toinen toteutus käynnistyi rytinällä 10.10.2016. Mestarikurssi kouluttaa muutoksentekijöitä julkishallintoon – asiantuntijoita, jotka käytännössä avaavat dataa omissa organisaatioissaan.

Samoin kuin keväällä, verkkokurssilla on yli sata osallistujaa ja parikymmentä organisaatiota eri puolilta Suomea! Ryhmäytyminen eteni ripeästi ja ensimmäisiä ryhmätöitä on jo palautettu: niissä pohditaan datan avaamisen hyötyjä ja haasteita kunkin ryhmän oman organisaation näkökulmasta sekä laaditaan ryhmän alustava avaussuunnitelma.

Syyslomien jälkeen kurssilla pureudutaan datan erilaisiin muotoihin ja julkaisualustoihin, avoimeen lisensointiin sekä datan avaamiseen liittyviin lakeihin ja säädöksiin. Avauksista tiedotetaan lähiviikkoina. Monet ryhmistä julkaissevat avamaamansa tietoaineiston vielä marraskuun aikana. Ennen joulua näemme siis Suomessa useita julkishallinnon datan avauksia! Sovelluskehittäjät, tutkijat ja datajournalistit: nyt innolla kehittämään kansalaisille uusia sovelluksia ja palveluita avoimesta datasta!

Käynnissä oleva verkkokurssi on toinen ohjattu toteutus kansainväliseen levitykseen kehitetystä kurssimateriaalista. Kurssin keskustelut eivät ole julkisia, mutta kansainväliseen levitykseen kehitetty kurssimateriaali on avoimesti verkossa.

Kurssin järjestää Open Knowledge Finland ry ja sen rahoittaa Valtiokonttori. FCG tarjoaa oppimisalustan ja kurssihallinnon. Kurssin aiempaa toteutusta ja aineiston tuottamista ovat tukeneet opetus- ja kulttuuriministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Aalto-yliopisto ja World Bank Group.

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää avoimesta datasta? Ota yhteyttä: eija.kalliala (at) okf.fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.