Miten kehitämme perustietovarantojen ja avoimen datan vaikuttavuutta Suomessa, kustannustehokkaasti? Tervetuloa työpajaan 20.12.2016 klo 15-18

Paikka: Valtimo, Kirkkokatu 14, Helsinki
Aika: 20.12.2016 klo 15-18
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1870065259897159/

Avoimen datan kustannustehokas hyödyntäminen – Työpaja 1

Miten kehitämme perustietovarantojen ja avoimen datan vaikuttavuutta Suomessa, kustannustehokkaasti?

Hyvä perustietovarantojen ja/tai avoimen datan asiantuntija! Näkemystäsi kaivataan!

Pahoittelemme, että saat tämän viestin lyhyellä varoitusajalla, näin joulun alla.

Open Knowledge Finland ry ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (ETLA) toteuttavat parhaillaan projektia “Avoimen datan kustannustehokas hyödyntäminen”, joka on osa Valtioneuvoston kanslian selvitys- ja tutkimustoimintaa (VN TEAS). Hankkeen yleisenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, miten avoimen datan ja keskeisten julkisen hallinnon perustietovarantojen tai perusrekisterien tietojen hyödyntämistä ja vaikuttavuutta edistetään kustannustehokkaasti.

Työpajassa tavoitteenamme on löytää ehdotuksia miten avoimen datan toimintaa kehitetään Suomessa. Tarkemmin sanoen, tavoitteena tuottaa ehdotuksia siitä, millaisia politiikkatoimia, toimintatapoja ja/tai rekisterien rakenteellisia muutoksia tarvitaan julkisen hallinnon tietovarantojen hyödyntämisen tehostamiseksi. Myöhemmin ehdotukset priorisoidaan.

Toistaiseksi projektissa on tutkittu avoimen datan hyödyntämistä kvantitatiivisella tutkimuksella ja kyselyn avulla, sekä haastateltu yli 10 tiedonomistajaorganisaatiota. Nyt on aika kuulla tiedon käyttäjiä!

Kaipaamme siis mukaan työpajaan osallistujiksi erityisesti avointa ja/tai maksullista julkista dataa sovelluksissa hyödyntäviä tahoja, mutta myös muut avoimen datan parissa työskentelevät tahot ovat tervetulleita. Osallistumalla voit vaikuttaa siihen, millaisia suosituksia Open Knowledge Finland antaa raportissaan.

Pyydämme ilmoittautumaan lomakkeen kautta, jotta voimme arvioida tarvittavat puitteet. Tähän tapahtumaan ei valitettavasti ole etäosallistumismahdollisuutta. Kutsua saa mieluusti levittää.

Jos et pääse tällä kertaa mukaan, mutta asia kiinnostaa, älä murehdi. Työmme jatkuu tammikuussa toisella työpajalla ja verkkotyöskentelyllä. Projektin päätösseminaaripäiväksi on puolestaan sovittu 28.2.2016.

Toivottavasti kuitenkin nähdään 20.12.2016!

Ystävällisin terveisin,
Open Knowledge Finland ry, yhteistyössä ETLAn kanssa


Yhteystiedot:
Mika,Honkanen@okf.fi – OKFI:n puolelta vastaava projektipäällikkö & puheenjohtaja 1.1.2017 alkaen
Teemu.Ropponen@okf.fi  – OKFI;n projektiasiantuntija & toiminnanjohtaja

 

impact-of-open-data

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.